top of page
Търсене
  • archgenchev

ОГЛЕДАЛА... ПРЕДИМСТВАТА ИМ В ИНТЕРИОРА?

Актуализирано: 6.10.2023 г.


огледала интериор

Хората използват огледала по различни причини. Можете да ги използвате, за да завържете вратовръзка или да коригирате грима си. Можете да използвате огледала, за да почиствате правилно зъбите си с конец и да се бръснете ефективно. За мнозина огледалата са необходимост в ежедневието.


Но докато огледалата са полезни, те често са и красиви. Някои огледала се предлагат в уникални форми, а други са поставени в богато украсени рамки. И сребристият блясък на огледалото не трябва да се ограничава само до вашите бани; можете да използвате огледала, за да разкрасите и подобрите целия си дом.


В тази статия ще обсъдим няколко предимства, които осигуряват огледала и къде да поставите огледала, за да се възползвате максимално от тези предимства.


1. Огледалата създават илюзията за пространство


Ако живеете в малък апартамент или имате няколко малки бани, включете огледала в декора си. Огледалата помагат на пространството да изглежда по-голямо, така че окачете огледало в тази малка стая или спалня, за да отразява отвореното пространство на стаята.


Можете също да използвате огледала, за да разширите тесен коридор. Поставете няколко еднакви огледала едно до друго по стената на коридора, за да изглежда по-малко тясно.


2. Огледалата правят изявление и са акцент

огледала интериор

Когато мислим за фокусна точка в една стая, често се сещаме за камина или цветна картина. Огледалата обаче също могат да направят прекрасен акцент в дадено пространство. Използвайте големи огледала или огледала с декоративни рамки, за да привлечете погледа. Поставете ги на стени или маси, достъпни само с поглед .

За съблекални или спални, облегнете високо, тънко огледало към ъгъла на стаята за уникално допълнение. Можете дори да поставите светлина зад огледалото за повече изявление.


3. Огледалата увеличават привлекателността на стаята


огледала интериор

Добавянето на всяко огледало може да помогне на стаята да изглежда по-красива и приятна. Възползвайте се от отражението на огледалото, за да привлечете вниманието към прекрасна ваза или друга привлекателна характеристика. Опитайте се да избягвате поставянето на огледала, където те могат да отразяват по-малко желани предмети или зони, като например претрупано бюро или обикновен диван.








4. Огледалата увеличават максимално осветлението на стаята


Докато огледалото може лесно да удвои привлекателността на стаята чрез своето отражение, то също може да увеличи яркостта на стаята. Ако имате мрачен дом или стая, която е особено слабо осветена, огледалата могат да помогнат за коригиране на ситуацията. Закачете огледала срещу прозорците, за да внесете повече естествена светлина в стаята. Можете също така да подредите огледала, така че да отразяват изкуствено осветление.


Ако имате полилей във вашата трапезария, опитайте се да окачите огледало, което да отразява както красотата, така и светлината на осветителното тяло.


5. Огледалата носят добра енергия в стаята

огледала интериор

Огледалата също могат да бъдат удобен елемент във фън шуй аранжировките. Огледалата представляват вода и могат да помогнат за балансиране на стаята или да подчертаят целта на стаята. Закачете огледало над камината, за да смекчите огнената стихия на огнището. Можете също така да поставите огледало във входа си, за да помогнете на гостите да се почувстват по-добре дошли.




6. Огледалата ви карат да изглеждате спретнати


За някои огледалата са жизненоважни инструменти за поддържане на личен образ през целия ден. След хранене човек може да погледне в огледалото, за да се увери, че няма нищо на лицето си. Някои може да използват огледало, за да проверят косата си след особено ветровито пътуване на открито.


В дома огледалата се използват по-често в баните, но можете да се възползвате по-добре от полезността на огледалото, като поставите едно или две другаде в къщата. Огледало до входа може да позволи една последна визуална проверка, преди да излезете. По същата причина можете да поставите и до вътрешната гаражна врата.


7. Огледалата са изкусен начин да скриете несъвършенствата

огледало интериор

В наши дни не всеки апартамент или дом е перфектен. Тази просторна всекидневна може да има дупка в стената или нежелано петно ​​от блясък. Можете просто да прикриете такива зони с атрактивно огледало, точно както бихте направили с картина или снимка.







Огледалата могат да бъдат чудесно допълнение към всеки дом, предлагайки много предимства. И тъй като огледалата могат да се предлагат в различни форми и стилове, можете да се насладите на предимствата на огледалото и все пак да изразите своя индивидуален стил и вкус. Ако имате нужда от професионален съвет, как и къде би могло огледало или друга декорация да подобри пространството във вашия дом или офис, можете да ни потърсите, и ще ви дадем идеи.


223 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page